Lectoescriptura Infantil

La importància de l’alfabetització en el desenvolupament dels nens està reconeguda com una habilitat fonamental que contribueix al desenvolupament integral dels nostres fills. Tots sabem l’important que són la lectura i l’escriptura per a tots els nens, però el que sovint oblidem és que el procés comença quan comencen a llegir.

L’alfabetització infantil va més enllà de les habilitats de la lectura o l’escriptura, ja que també contribueix a formar la seva identitat, la seva visió de món i la manera de pensar sobre si mateixos i sobre els altres.

La lectura i l’escriptura ens permeten donar forma al llenguatge sense límits.

Per desenvolupar l’alfabetització dels nens, és essencial que rebin una educació completa i que estiguin exposats a una gran varietat de temes que els permeti connectar-se amb el món. Perquè aquest procés es produeixi, cal invertir en el seu futur perquè tots els alumnes assoleixin l’excel·lència en la lectura i l’escriptura.

 

Beneficis de la lectoescriptura infantil

 

Fomentar l’aprenentatge de la lectoescriptura infantil aporta grans beneficis als més petits, ja que els dóna accés a un món ple d’experiències que contribueixen al seu desenvolupament i capacitats:

  • Estimula l’aprenentatge i ajuda a estructurar el pensament dels més petits.
  • Introdueix als nens al món de les lletres de manera natural i els permet observar el llenguatge per a ajudar-los a expressar-se de forma oral i escrita.
  • Ajuda a millorar la capacitat de concentració sense esforç.
  • Fomenta l’organització de les idees, entrenant la seva capacitat de crear i organitzar les idees principals de les secundàries.
  • Ajuda a millorar l’ortografia, llegint com s’escriuen les paraules escrites correctament.
  • La lectura permet als més petits que coneguin i aprenguin sobre el món que els envolta.

 

Vols conèixer el mètode més innovador d’ortografia catalana? Ortowrite App està dirigit a alumnes de P-5 o 1r de primària que facin l’aprenentatge de la lectoescriptura infantil. També és recomanable per a edats més avançades que encara no han realitzat l’aprenentatge lectoescriptor en llengua catalana. Sol·licita’ns més informació i fes una prova gratuïta!

 

 

Compartir