L’App d’ortografia per a nens amb dificultats d’aprenentatge

Freepik

L’ortografia és una part del procés de l’aprenentatge en l’escriptura d’una llengua, en el que s’inclou la percepció sensorial, l’organització d’idees i la construcció de paraules i texts. No obstant això, un 20% de nenes i nenes en edat escolar presenten transtorns o dificultats en l’aprenentatge. Per aquest motiu, els gabinets psicopedagògics o logopèdics ofereixen reeducacions específiques en àrees com la lectoescriptura o l’ortografia.

Com a trastorns específics, podem distingir:

  • LECTURA, retards lectors a causa d’un dèficit en l’habilitat lectora des dels inicis de l’aprenentatge, o
  • ORTOGRAFIA, les dificultats per lletrejar i escriure correctament les paraules, acompanyades d’errors gramaticals o cal·ligrafia.
  • CÀLCUL, o discalcúlia, que afecta les operacions bàsiques de sumar, restar, multiplicar i dividir.

 

Els infants diagnosticats amb trastorn de l’aprenentatge poden millorar els resultats escolars amb accions de suport específiques i així, evitar la manca de motivació en els estudis.

 

Com millorar les faltes d’ortografia en nens amb dificultats d’aprenentatge?

 

Ortowrite és una aplicació online adreçada a gabinets psicopedagògics o logopèdics que ofereix una sèrie d’exercicis, de caràcter cognitiu i analític, que permeten ajudar a nens i nenes a raonar sobre l’ús de les regles ortogràfiques en català.

Els exercicis formen part d’un context d’aprenentatge per a fomentar la comprensió lectora i gramatical en nens amb dificultats d’aprenentatge. Per tant, ajuden a millorar les dificultats escolars en alumnes dislèxics, TEA, disortogràfics, TDAH o discalcúlies.

 

Els resultats de l’ús d’Ortowrite demostra els següents beneficis en el procès d’aprenentatge:

  • millora l’atenció i concentració dels alumnes amb TDAH,
  • controla la impulsivitat, i
  • millora l’atenció auditiva amb els exercicis de lectoescriptura.

 

Si ets un gabinet psicopedagògic o un professional, sol·licita una prova gratuïta de l’Ortowrite App per accedir a l’aplicació. Envia’ns un correu electrònic a info@ortowriteapp.wpcomstaging.com i t’informarem.

 

Més informació sobre ‘Dificultats i trastorns de l’aprenentatge escolar’:
https://www.spcsalut.org/guia/guia-aprenentatge.html

Crèdits imatge: Freepik

 

Compartir